Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Пентагоні розповіли, як російські найманці потрапили під удар США в Сирії

  • 23.02.2018, 09:10
  • 848

Війська США, які підтримують в Сирії помірну опозицію, розгромили 7 лютого озброєне важкою технікою угруповання, яке наступало на їхні позиції, з метою самооборони. При цьому американська сторона мала запевнення від росіян, що їх там немає.

Так прокоментувала ситуацію у четвер під час прес-брифінгу речниця Пентагону Дана Уайт, Укрінформ.

"Удар в Сирії – наші удари – наносилися з метою самооборони. Ми вже заявляли нашу чітку позицію у цьому зв'язку", - зазначила представник оборонного відомства США.

Вона зауважила, що американські сили чітко бачили, що на них рухається озброєне угруповання. "Ми досі не знаємо, і я не буду спекулювати, про наміри або склад цього угруповання", - підкреслила Уайт.

"Ми використовували нашу телефонну лінію в рамках механізму де-конфліктизації, і ми користалися нею до, під час та після нанесення ударів. І ми були впевнені, що росіяни не були причетними", - прокоментувала речниця Пентагону.

Нагадаємо, ввечері 7 лютого неподалік сирійського міста Дейр ез Зор відбувся бій між помірною опозицією Сирії, яку підтримують США, а також силами Асада, підтримуваними РФ, які хотіли захопити нафтоносний район.

Пізніше з'явилася інформація про сотні жертв з боку сил режиму, які представляли, головним чином так звану російську ПВК "Вагнер". Зокрема, було підтверджено, що поранених і загиблих терміново перевезли спецрейсами до Москви й Санкт-Петербурга. Офіційна Москва заперечила свою причетність до цієї кампанії в Сирії.

Схожі новини