Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нічого страшного, що — хабарник...

Суддя, який давав “на лапу” керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 50 тисяч доларів, продовжує вершити правосуддя

Українці були шоковані кадрами прихованої відеокамери, яка у вересні минулого року зафіксувала, як суддя Кіровського райсуду м. Дніпра Геннадій Підберезний разом зі своєю колегою, суддею Наталією Овчаренко, пробує підкупити заступника Генпрокурора, керівника САП Назара Холодницького. Попереджені про цей намір оперативники затримали “жертводавців” на гарячому, коли ті передавали 50 тисяч доларів. Овчаренко звільнили, а одіозний суддя Підберезний... продовжує від імені держави чинити правосуддя.

У четвер, 22 лютого, скомпрометований служитель Феміди розглядав адміністративну і кримінальну справи. За тиждень має взяти участь ще у семи судових засіданнях. Докори сумління його не мучать. Зберігають олімпійський спокій у Вищій раді правосуддя (ВРП), яка відстежує суддівські проступки.

За спробу дати хабар Підберезного затримали 21 вересня. Того ж дня йому вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення Наступного дня ВРП дала згоду на утримання Підберезного під вартою. А 23 вересня Печерський райсуд Києва постановив відправити його під варту і як альтернативу — внести грошову заставу. Після того, як 4 жовтня невідомі добродійники внесли за Підберезного 5 млн. грн., він вийшов на волю. 17 жовтня ВРП на місяць відсторонила горе-суддю від виконання своїх обов’язків, потім продовжила ці санкції ще на 30 днів. У середині лютого Підберезний вийшов на роботу. У цей час Генпрокуратура завершила досудове слідство щодо нього, скерувала до суду звинувачувальний акт. Однак це не заважає хабародавцеві і далі судити інших.

Схожі новини