Передплата 2024 «Добрий господар»

Хто захистить слабку стать?

Дві з п’яти замордованих жінок гинуть від рук своїх партнерів

Кожне сьоме вбивство на Землі відбувається всередині сімей, і понад 38 % їх стаються з вини чоловіків. Близько 40 % від загальної кількості жінок, які померли внаслідок насильницької смерті, гинуть від рук свого чоловіка або коханця. Про це йдеться у заяві, яку опублікувала Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Науковці проаналізували понад сотню наукових робіт, автори яких вивчали побутове насилля і злочини у різних країнах світу за останні 20 років. Загалом вчені проаналізували статистику в 170 державах і майже 500 тисяч вбивств жінок. З’ясувалося, 38 % жінок гинуть з вини чоловіків. Для порівняння: жінки вбивали свого чоловіка чи коханця лише у 6 відсотках випадків.

А тим часом...

Щороку 600 представниць слабкої статі гинуть в Україні від домашнього насилля. Лише 10 відсотків з одного мільйона жінок, над якими знущаються домашні тирани, зважуються про це говорити. Щодня поліція України фіксує 348 фактів домашнього насилля, і у 70-80 % випадків жертвами стають жінки. За розрахунками Інституту демографії і соціальних досліджень, щороку 1,1 мільйона українок стикаються з фізичною та сексуальною агресією у сім’ї. І більшість з них мовчать.

Схожі новини