Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові відкриють безкоштовну школу для водіїв трамваїв

  • 22.02.2018, 17:10
  • 751

ЛКП “Львівелектротранс” планує створити безкоштовну школу водіїв трамваїв.

Про це на зустрічі з журналістами повідомив керівник Львівелектротрансу Олег Береза, передає Твоє місто.

“У зв’язку з тим, що ми потребуємо збільшення кадрового забезпечення і переходимо до електронного квитка, ми змінюємо систему мотивації водіїв трамвая і створюємо школу водіїв”, – розповів Олег Береза.

За словами керівника комунального підприємства, наразі Львівелектротранс потребує більше сотні водіїв, у зв’язку зі збільшенням кількості рухомого складу і закупівлі вживаних трамваїв та тролейбусів з Європи.

Школу планують відкрити наприкінці квітня – на початку травня. Це дасть змогу наповнити комунальне підприємство професійними кадрами водіїв електротранспорту. Школа буде безкоштовною, а для учасників, які мешкають поза межами Львова, розглядають варіанти компенсування проїзду та проживання, а також степендійні програми. Навчання триватиме від чотирьох до шести місяців

Крім того, для водіїв розробляють нову систему мотивації праці. Зокрема, заробітна плата, яка має зрости до 7-8 тисяч гривень, залежатиме не від кількості проданих квитків у трамваї, адже на так званих “рибних” маршрутах, на кшталт, №2 та №8 ця сума значно більша, ніж, наприклад, на маршруті №1 чи №9. Тож мотивацію водіїв планують прив’язати до дотримання графіків та планових показників.

Зарплата водіїв має зрости завдяки закупівлі нового рухомого складу, внаслідок чого на деяких маршрутах збільшиться кількість транспорту, а очевидно і пасажирів. Також у ЛКП “Львівелектротранс” анонсували перегляд тарифів, у зв’язку з підвищенням вартості електроенергії. Востаннє вартість квитків у електротранспорті підвищували торік восени.

Схожі новини