Передплата 2024 «Добра кухня»

Лікарні - сучасне обладнання, перед Оперою - “сухий фонтан”

На Львівщину їде десант підприємців із Азербайджану. Вони готові реалізовувати інвестиційні проекти

Цього року у Львові та області побільшає азербайджанських інвестицій. Підприємці Азербайджану зацікавлені у розвитку бізнесу насамперед у туристичних містах, Львові та Трускавці (йдеться про відкриття нових готелів). Проекти азербайджанців стосуються також видобутку газу, реконструкцій лікарень у Львові, будівництва “сухого” фонтану на площі перед Оперним театром і реконструкції цієї площі, зведення виставкового центру. Про це розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджану в Україні Азер Худієв під час свого офіційного візиту до міста Лева.

У Львові посол Азербайджану зустрівся з мером Львова Андрієм Садовим та головою Львівської ОДА Олегом Синюткою. Торік азербайджанці відкрили в області асфальтний та бетонний заводи. Кажуть, хочуть скласти конкуренцію турецькій компанії “Онур”. А ще азербайджанські компанії претендують на те, щоб зводити у Львові очисні споруди, колектори.

«Не маю претензій до азербайджанських підрядників, які торік ремонтували траси Львівщини, - розповів “ВЗ” Олег Синютка. - Мені важливо, щоб у сфері ремонту доріг працювало багато компаній, зокрема, з Азербайджану, аби створити конкурентне середовище. Під час зустрічі з азербайджанськими підприємцями обговорював реалізацію великих інфраструктурних проектів — будівництво залізничної колії, “сухого порту”, концесійної дороги та нерухомості для розвитку промисловості та IT-технологій. Запропонуємо їм детальні описи таких проектів”.

Як розповів “ВЗ” Азер Худієв, у Львові більшість проектів реалізовуватиме відомий азербайджанський підприємець і меценат Горхмаз Пашаєв. “Азербайджанська компанія спорудить “сухий фонтан” перед Оперним театром, закупить вартісне сучасне обладнання для цього водограю, - каже пан Посол. - Це буде красивий європейський фонтан. У травні цього року його урочисто відкриють з нагоди сторіччя незалежності Республіки Азербайджан. Цю дату будемо гучно святкувати у багатьох містах України”.

Але не фонтаном єдиним. Горхмаз Пашаєв подарував сучасне німецьке медичне обладнання офтальмологічному відділенню імені академіка Заріфи Алієвої, що у Першій міській клінічній лікарні імені Князя Лева, (медзаклад працював із обладнанням 1964 року), і невдовзі планують реконструювати корпуси цієї лікарні.

Запитую Азера Худієва, коли у Львові відкриють Культурний центр національних меншин (із такою ініціативою виступили, зокрема, азербайджанці, які мешкають у Львові). Посол відповів, що над цим питанням працюють, шукають приміщення. Азер Худієв каже, закохався у Львів з першого погляду (гостює тут удруге), найбільше сподобалися ввічливі галичани та місцева кухня. У ресторанах замовляв борщ, вареники з грибами та м’ясом. А ще полюбляє м’ясо, приготовлене за рецептами кавказької кухні. “Родзинка” Львова — гостинні люди, - розповів пан Худієв журналісту “ВЗ”. - Я отримав насолоду від прогулянок старовинними вуличками, захопився пам’ятками архітектури. Немає такого, щоб у Львові мені щось не сподобалося. Навіть ваші дороги подобаються! Бо дороги можна відремонтувати, а ось побудувати добрі стосунки з людьми - складніше”.

Фото організаторів заходу

Схожі новини