Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія краде український газ, - “Нафтогаз”

  • 22.02.2018, 15:10
  • 928

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” звинувачує Росію в крадіжці українського газу з морських родовищ біля окупованого Криму.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

“Росія продовжує красти газ. Незаконно видобуто 7,2 мільярда кубометрів, з яких половина – на Одеському газовому родовищі. Сподіваємось, що суд роз’яснить окупантам, “що таке “хорошо”, що таке “плохо”, – пише українська компанія в мережі Twitter 22 лютого.

“Суд у Гаазі – ще той демотиватор. Росіяни збираються припинити видобуток газу на захопленому ними родовищі за рекомендацією свого МЗС, яке представляє Росію в судовому розгляді. Це родовище забезпечує Крим майже половиною власного видобутку газу. Потроху навчаємо, що красти – недобре”, – раніше вказував “Нафтогаз України” у Twitter.

За словами голови правління дочірньої компанії – державного акціонерного товариства “Чорноморнафтогаз” Світлана Нєжнова, видобуток газу на Одеському родовищі активно триває. “До моменту анексії там було пробурено 7 свердловин, потім – ще 11 свердловин. Родовище зараз використовується по повній. Нелегітимна влада Криму намагається викачати побільше газу звідти”, – сказала Нєжнова в інтерв’ю «Громадському» телеканалові.

Бурові установки та інше майно української державної компанії “Чорноморнафтогаз” Росія захопила 2014 року під час анексії Криму. Таким чином “Нафтогаз України” втратив контроль над цим кримським підприємством і заявив, що судитиметься з Росією за кримські активи.

Схожі новини