Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чотири львівські будівлі внесли до держреєстру нерухомих пам'яток

  • 22.02.2018, 12:58
  • 1 100

Міністерство культури внесло чотири львівські споруди до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Йдеться про віллу “Ломниця” на вул. Сахарова, 62а, монастирський комплекс ордену кармелітів босих на вул. Персенківка, 10 – вул. Стрийська, 45; водогінну вежу у Стрийському парку, а також віллу на вул. Свєнціцького, 16.

Повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

“Ще минулого року відбулося засідання експертної комісії з розгляду питань занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Три об’єкти культурного спадщини Львова: будинок “Ломниця” (вул. Ак.Сахарова, 62а), монастирський комплекс Ордена Кармелітів босих (вул. Персенівка, 10 – вул. Стрийська, 45) та водогінна вежа у Стрийському парку (Стрийський парк, верхня тераса) було рекомендовано занести до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Документація для внесення цих об’єктів культурної спадщини Львова до Державного реєстру нерухомих пам’яток України була подана ще в 2015 році.

Також будинок на вул. Свєнціцького, 16 було рекомендовано занести до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Звернення щодо внесення цього об’єкту культурної спадщини Львова до Державного реєстру нерухомих пам’яток України було надіслано в листопаді 2017 року.

Відповідно, зараз маємо наказ Міністра культури України, відповідно до якого ці об’єкти занесено до Державного реєстру нерухомих пам'яток України за категорією місцевого значення”, - повідомили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР.

Схожі новини