Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія заборонила дипломатам США спостерігати за президентськими виборами

  • 22.02.2018, 11:58
  • 629

Американські дипломати і працівники американських закордонних установ в Росії не будуть допущені до спостереження за майбутніми президентськими виборами в РФ.

Про це заявив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, передає Європейська правда.

"Що стосується американських дипломатів і співробітників американських закордонних установ в Російській Федерації, то вони не будуть допущені до цього процесу з урахуванням того, що в ході виборів в США в 2016 році співробітникам російських закордонних установ в США в таку можливість було відмовлено", - сказав заступник міністра.

За його словами, МЗС РФ вже повідомило про це рішення посольство США в Москві.

Водночас громадяни США, які входять до складу місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за виборами спостерігати за виборами зможуть.

Як відомо, у липні минулого року Росія оголосила про санкції проти американських дипломатів. РФ зажадала, щоб США до початку осені скоротили кількість дипломатичних співробітників до 455 осіб. Ці заходи стали відповіддю на прийняті американським Конгресом нові санкції проти РФ.

Після цього у Держдепартаменті США заявили про закриття генконсульства Росії в Сан-Франциско, а також двох дипломатичних об'єктів у Вашингтоні та Нью-Йорку.

Схожі новини