Передплата 2024 «Добра кухня»

Російські спортсмени повернуть медалі Олімпіади-2018

  • 22.02.2018, 11:28
  • 1 178

Російські спортсмени Олександр Крушельницький та Анастасія Бризгалова повернуть бронзові нагороди Олімпійських ігор у Пхьончхані (Республіка Корея), які вони завоювали у дабл-міксті.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на речника Федерації керлінгу Росії Валентину Паринову.

"Навіть якби відбувся суд, в будь-якому випадку було б прийняте рішення про забір медалей. Але, оскільки ми не можемо не визнати той факт, що в його допінг-пробі був виявлений мельдоній, медалі, відповідно, віддаємо. Всі рішення про дискваліфікацію покладаються на Міжнародну федерацію керлінгу, а далі всі будуть намагатися очистити його добре ім'я", - зазначила Валентина Паринова .

Нагадаємо, обидві допінг-проби Крушельницького виявилися позитивними. У них були знайдені сліди забороненого мельдонію. Сьогодні, 22 лютого, Міжнародний спортивний арбітражний суд (CAS) на виїзді на Олімпійських іграх-2018 розгляне справу російського керлінгіста Олександра Крушельницького.

13-го лютого Олександр Крушельницький в парі з Анастасією Бризгаловою завоював бронзову медаль зимових Ігор-2018 у дабл-міксті. У поєдинку за третє місце росіяни здолали Норвегію з рахунком 8:4. Олімпійські нагороди у дабл-міксті тепер отримають норвезькі спортсмени Крістін Моен Скасліен і Магнус Недреготтен. Для Норвегії ця медаль стане 34-ю на Іграх у Пхьончхані.