Передплата 2024 «Добра кухня»

“Є люди, які голим нервом відчувають несправедливість і не можуть мовчати”

У Львові відкрито погруддя герою Небесної Сотні Ігорю Костенкові

У внутрішньому дворику географічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка, що на вул. Дорошенка, 41, урочисто відкрили погруддя Герою Небесної Сотні — львів’янину Ігорю Костенку. Його відкрила сестра героя - Інна Костенко. На відкритті зібралося близько сотні львів’ян, які принесли до погруддя квіти та лампадки, а також родичі загиблого.

Герой Майдану Ігор Костенко навчався на географічному факультеті ЛНУ. Загинув 20 лютого 2014 року, тіло знайшли біля Жовтневого палацу на вулиці Інститутській. Автор проекту погруддя Герою Небесної Сотні Ігореві Костенку - скульптор Володимир Цісарик. Як розповів “ВЗ” пан Володимир, бронзове погруддя важить 70 кілограмів. “Працював над виготовленням міні-пам’ятника два місяці, - наголошує Володимир Цісарик. - На погрудді є зображення тризуба та подій на Майдані. Портрет Героя ліпив за фото, які надала родина загиблого. На усіх світлинах Ігор задуманий, зосереджений. Був інтелектуалом, активно дописував до “Вікіпедії”, займався спортом. Передав у скульптурі його емоції”.

“Є люди, які голим нервом відчувають несправедливість. Не можуть мовчати, не можуть пройти повз – ідуть вперед, - сказав на церемонії відкриття погруддя міський голова Львова Андрій Садовий. - Хлопці з Небесної Сотні, які віддали своє життя, вмирали не за те, щоб змінити одного президента на іншого. Вони віддали своє життя, щоб змінити країну”. А ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник додав: Ігор Костенко жив за принципом “Україна понад усе”.

Схожі новини