Передплата 2024 ВЗ

В уряді назвали найбільш дефіцитні професії в Україні

  • 21.02.2018, 18:05
  • 2 409

Уряд розширив перелік дефіцитних професій в Україні. Підготовка за цими фахами тепер відбуватиметься за кошти держбюджету.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, до переліку додали такі професії – зварник, машиніст дорожньо-будівельних машин, монтажник систем утеплення будівель, слюсар з механоскладальних робіт, слюсар-інструментальник і слюсар-ремонтник.

У МОН пояснюють, що восени 2017 року провели моніторинг найбільш затребуваних на ринку праці професій. До нього долучилися місцеві органи управління освітою, роботодавці, Мінсоцполітики, центри зайнятості, ДК “Укроборонпром” та інші стейкхолдери. Після цього визначили, які професії варто додати до переліку.

За даними міністерства, на 20018 рік у держбюджеті закладено майже 120 мільйонів гривень для підготовки кадрів за професіями загальнодержавного значення, на підготовку фахівців, які вже були в переліку, – майже 103,7 мільйона, а на “додані” професії – близько 16 мільйонів.

У 2016 році уряд затвердив перелік професій загальнодержавного значення, підготовка за якими здійснюється за кошти державного бюджет. Спочатку в переліку були 19 професій, зокрема, токар, фрезерувальник, монтер колій, слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів, верстатник.

Схожі новини