Передплата 2024 «Добрий господар»

Німецьке ЗМІ покепкувало з найстарішої політичної партії країни

Журналісти зарєєстрували членом Соціал-демократичної партії... пса

У вівторок, 20 лютого, читачі щоденної німецької газети Bild побачити на першій шпальті видання гарного пса. Bild написала великими літерами, що цей песик є дуже важливим для країни, оскільки «може проголосувати за велику коаліцію», бо є членом Соціал-демократичної партії (SPD). Ліма, — така кличка сфотографованої сучки, — є щасливою власницею членської картки найстарішої та однієї з трьох найвпливовіших політичних партій ФРН.

СДПН, звісно, звинуватила журналістів у "серйозному порушенні етики професії" і пригрозила, що вдасться до методів юридичного впливу. Редакція ж наголошує, що все зробила згідно із законом, і що історія Ліми відповідає вимогам вступу до організації. Ліма має 21 рік (правда, зважаючи на "собачий вік", — їй виповнилося три роки), вона — жіночої статі і наразі є безробітною. Ця інформація міститься у заявці на членство в партії затвердженої форми.

Представник газети стверджує, що журналістська провокація вказала на прогалини у процедурі прийому до партії та засвідчила, що, за потреби, результати будь-якого референдуму можна легко підробити. У Bild нагадали, що схожим чином зареєстрували "Кота Ковальського" у Польщі.

Про досягнуте порозуміння між консерваторами Ангели Меркель і соціалістами Мартіна Шульца, яке відкриває шлях до «великої коаліції» ХДС/ХСС і СДП, німецькі медіа повідомили ще 7 лютого. Така владна конфігурація давала німцям політичну стабільність упродовж тривалого часу. Але тепер, за усталеними нормами, угоду між партійними лідерами мусять підтвердити 460 тисяч членів Соціал-демократичної партії на референдумі, що планується 2 березня.

Після вересневих виборів у Німеччині досі не можуть сформувати новий уряд. Такого не було з часу завершення Другої світової війни. Порозумінню вадили стосунки Мартіна Шульца з верхівкою СДП, відтак сам Шульц оголосив себе опозиціонером. Однак, за останніми прогнозами, Ангела Меркель все ж розпочне свою четверту канцлерську каденцію перед Великоднем.

Схожі новини