Передплата 2024 «Добрий господар»

Венесуела за день заробила на криптовалюті Petro 735 мільйонів доларів

  • 21.02.2018, 12:10
  • 728

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що Венесуела заробила 735 мільйонів доларів у перший же день попереднього продажу своєї криптовалюти Petro.

Про це повідомляє DT.UA.

Запровадження Petro має на меті допомогти керованій соціалістичним урядом країні вийти із глибокої кризи у той час, як офіційна валюта країни - болівар - переживає гіперінфляцію.

За словами Мадуро, Petro можна використовувати для оплати деяких послуг у сферах туризму, а також у торгівлі бензином і нафтою. Окрім того, минулого тижня венесуельський суперінтендант з питань криптовалют Карлос Варгас заявляв, що Petro допоможе Венесуелі привабити інвестиції з таких країн, як Туреччина, Катар та США.

У вільний обіг криптовалюту запустять наступного місяця. Як очікують, її загальна капіталізація перевищить шість мільярдів доларів.

Опозиція вже розкритикувала ідею Мадуро використовувати криптовалюту. На думку критиків уряду, влада за допомогою Petro незаконним чином набирає нові борги в обхід парламенту, в якому досі більшість місць займають противники Мадуро.

Назва криптовалюти походить від слова petroleum ("бензин"), оскільки, як пише інформагенція Reuters, Petro забезпечена венесуельською нафтою.

Раніше повідомлялось, що Венесуела у вівторок почала передпродаж кріптовалюти El Petro (петро), яка підтверджена запасами нафти, газу, золота і алмазів.

Схожі новини