Передплата 2024 «Добрий господар»

ГПУ просить ЄС продовжити санкції для поплічників Януковича

  • 21.02.2018, 10:48
  • 830

Генпрокуратура направила представнику Європейського Союзу у закордонних справах Федеріці Могеріні документи для продовження санкцій відносно 14 колишніх українських посадовців ще у січні.

Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін, передає Укрінформ.

"Генпрокуратура ще у січні направила документи атестації для продовження санкцій Європейського Союзу", - сказав він.

Посадовець розповів, що Європейський Союз формує санкційний список на підставі двох критеріїв: завдання економічної шкоди державі та отримання неправомірної вигоди фігурантом списку або пов’язаними з ними особами.

"Ця щорічна атестація містить інформацію про прогрес слідства на підставі цих двох критеріїв. У ЄС відповідь на атестацію не надають. Відповідь буде у їхньому рішенні щодо продовження санкцій", - зазначив Єнін.

Водночас він додав, що Генпрокуратура постійно отримує від уповноважених органів ЄС запити про уточнення, роз’яснення і надання додаткової інформації відносно учасників санаційного списку.

Як повідомлялося, у дипломатичних колах ЄС не виключили перегляду списку колишніх високопосадовців України часів екс-президента Віктора Януковича, щодо яких було запроваджено санкції, і зняття з деяких із них обмежувальних заходів.

Нині обмежувальні заходи щодо блокування активів на теренах ЄС діють проти 14 осіб, включаючи Януковича.

Санкції мають бути продовжені на подальший рік на початку березня.

Схожі новини