Передплата 2024 «Добрий господар»

Гройсман розповів коли в Україні покращиться система охорони здоров’я

  • 20.02.2018, 17:43
  • 751

Побудувати нову систему охорони здоров'я в Україні можна за п'ять років за умови підтримки з боку міжнародних партнерів.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час конференції "Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні", повідомляє Укрінформ.

"Якщо ми можемо говорити про те, що ми об'єднуємо (з міжнародними партнерами - ред.)зусилля для того, щоб був результат, то можна говорити, що вже за 5 років ми подаємо спільно нову систему охорони здоров'я", - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що українська медицина вже багато років перебуває у критичному стані, тож зміни вкрай необхідні, але влада потребує допомоги партнерів. "Йдеться про медичну освіту, створення медичної інфраструктури та всебічну підтримку, і результатом цих змін мають стати здоров'я та довголіття громадян", - зазначив Прем'єр-міністр.

За його словами, підтримка та співпраця потрібні Україні й у впровадженні низки інших реформ, зокрема освітньої. А якщо говорити про пенсійну реформу, то влада відчуває, що може самостійно змінити систему, зауважив керівник уряду.

Гройсман наголосив, що завдання на 2018 рік полягає в тому, щоб українська влада продовжувала упевнено рухатися вперед, а для цього треба об'єктивно оцінювати реальний стан справ, зміни та результати цих перетворень, зокрема щодо якості життя населення.