Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові вперше звільнили з роботи суддю за неправомірне рішення

  • 20.02.2018, 14:48
  • 1 255

У вівторок, 20 лютого, Вища рада правосуддя (ВРП) під час свого чергового засідання прийняла рішення звільнити із займаної посади скандальну суддю Сихівського районного суду Львів Еллі Радченко, яка своєю ухвалою заборонила зносити незаконно побудований ресторан “Хутірець” у Львові.

Про це повідомляє Zaxid.net.

“Вища рада правосуддя ухвалила рішення звільнити Радченко Еллі Анатоліївну з посади судді Сихівського районного суду Львова на підставі п. 3 ч. 6 ст 126 Конституції України”, – зачитав рішення ВРП її член Ігор Бенедисюк.

Цією статтею Коституції України передбачено, що суддю може бути притягнено до дисциплінарної відповідальності через “вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді”.

За словами трьох різних львівських суддів, з якими виданню вдалося оперативно поспілкуватися, це перший випадок звільнення з роботи судді у Львові за порушення суддівської присяги.

Нагадаємо, дисциплінарну справу проти Еллі Радченко відкрили у травні 2017 року після скарги Львівської міської ради та відсторонили її від посади. Підставою для скарги стала справа щодо демонтажу ресторану “Хутірець”. Зазначимо, що Еллі Радченко намагалась оскаржити рішення про своє відсторонення, однак у січні 2018 року ВРП прийняла рішення не поновлювати її та продовжити розгляд дисциплінарної справи проти неї.

Нагадаємо, у грудні 2016 року виконавча служба здійснила кілька марних спроб виконати рішення суду про демонтаж незаконно збудованого ресторану “Хутірець” на вул. Боднарській, 4. Але виконавче провадження зупинили через суд.

Власник ресторану Роман Михайлів стверджував, що за документами на місці “Хутірця” немає ресторану, а лише житловий будинок, у якому, до того ж, прописані неповнолітні діти. Еллі Радченко прийняла ухвалу, що виконавчий лист про рішення Сихівського районного суду міста Львова від 18 травня 2015 року (демонтувати самочинно зведену будівлю ресторану) є таким, що не підлягає виконанню – бо він порушує права неповнолітніх.

Схожі новини