Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна - третя у Європі за кількістю хворих на кір

  • 20.02.2018, 10:27
  • 777

У рейтингу європейських країн, де зафіксована найбільша кількість захворювання на кір, Україна посіла третє місце.

За 2017 рік кількість випадків захворювання на кір у Європі зросла на 400%. Про це повідомляє Європейське регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), передає ВВС.

Серед країн, які постраждали від кору найбільше - Румунія з 5562 випадками захворювання, Італія з 5006 випадками та Україна з 4767 випадками.

"В останні роки ці країни зіткнулися з цілою низкою труднощів, зокрема зі зниженням загального охоплення плановою імунізацією, стабільно низьким охопленням імунізацією для маргінальних груп, перебоями у постачанні вакцин і неефективною роботою систем епіднагляду", - наголосили у ВООЗ.

Всього у країнах Європи у 2017 році було зареєстровано понад 21 тисячу випадків кору, 35 людей померло.

"Кожний новий випадок кору в Європі нагадує нам про те, що невакциновані діти і дорослі, де б вони не жили, залишаються в групі ризику інфікування і самі можуть сприяти подальшому поширенню хвороби", - наголосила директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Жужанна Якаб.

За даними ВООЗ, у 15 з 53 країн регіону торік зафіксували щонайменше 100 випадків захворювання на кір. В організації підкреслюють, що основними причинами спалаху захворюваності є зниження загального рівня імунітету, а також низький рівень вакцинації серед маргінальних груп населення і брак вакцин.

Високий рівень захворюваності на кір 2017 року спостерігався також у Греції, Німеччині, Сербії, Таджикистані, Франції, Росії, Бельгіі, Великобританії, Болгарії, Іспанії тощо.

Схожі новини