Передплата 2024 ВЗ

Держдепартамент США закликав Україну подвоїти зусилля по проведенню реформ

  • 20.02.2018, 08:07
  • 717

Держдепартамент США закликав владу України подвоїти свої зусилля щодо здійснення реформ, необхідних для створення демократичної країни.

Про це повідомляє прес-служба Держдепартаменту, передає 112 ua.

"Україна зробила за останні чотири роки важливі кроки, однак потрібно більше працювати для виконання обіцянок Майдану і розкриття потенціалу України. США закликають українських лідерів подвоїти свої зусилля по проведенню глибоких, всебічних і своєчасних реформ, які необхідні для будівництва стабільної, демократичної, процвітаючої і вільної країни, на яку заслуговують українці", - йдеться в повідомленні.

Також у заяві наголошується, що США продовжать підтримувати Київ "перед обличчям тривалої російської агресії, яка забрала 10 тисяч життів і змусила понад 1,6 мільйона українців покинути свої будинки".

Також вчора в США в центрі Вашингтона вшанували пам'ять героїв Небесної сотні. Захід відбувся біля Меморіалу Лінкольна.

День героїв Небесної сотні - пам'ятна дата, встановлена указом президента Петра Порошенка у 2015 році для увічнення подій Революції гідності, яка тривала з листопада 2013 року по лютий 2014 року. Саме 20 лютого 2014 року підрозділи силовиків використовували проти протестувальників вогнепальну зброю. Унаслідок цього загинуло близько ста учасників Євромайдану - "Небесна сотня". Того ж дня Верховна Рада ухвалила постанову "Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України", а цілий ряд політиків і держслужбовців публічно заявили про перехід на бік протестувальників. Ці події стали переломними в ході Революції гідності.

Схожі новини