Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нацгвардія відмовилась охороняти Шевченківській райсуд: ВРП зібралась на екстрене засідання

  • 19.02.2018, 17:55
  • 1 211

Сьогодні, 19 лютого, до Вищої Ради Правосуддя надійшла скарга від голови Шевченківського районного суду з приводу того, що Національна гвардія України зняла охорону з суду, не пояснивши причини.

Про це повідомив на позачерговому засіданні Вищої ради правосуддя в понеділок, 19 лютого, її голова Ігор Бенедисюк, передає prm.ua.

"19 лютого до Вищої ради правосуддя надійшло звернення голови Шевченківського райсуду Києва про зняття охорони з суду без повідомлення причин", - розповів він.

Текст звернення зачитали на екстреному засіданні ВРП.

"19 лютого 2018 року зранку, приблизно о 9:30, бійці Національної гвардії України, які здійснюють охорону, залишили приміщення Шевченківського районного суду міста Києва без повідомлення причин такого вчинку", – йдеться у зверненні.

Таким чином суд залишається без охорони, що створює загрозу безпеці як суддів, так і матеріалам справ.

У листі звертається увага на те, що в Шевченківському райсуді неодноразово виникали ситуації, які мали всі ознаки небезпеки для життя та здоров’я працівників суду, учасників судового засідання та суттєво порушували громадський порядок, перешкоджали проведенню судових засідань або ж зривали їх.

"Неодноразово внаслідок таких подій було пошкоджено майно суду. Також у суді розглядається низка резонансних справ, що також підвищує рівень небезпеки для працівників суду та осіб, які перебувають у його приміщенні", - йдеться у зверненні.

Суд просить ВРП розглянути відповідний лист та якнайшвидше вжити відповідних заходів.

Нагадаємо, як писав ВЗ міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував припинити охорону судів силами Національної поліції та Національної гвардії.

Схожі новини