Передплата 2024 ВЗ

У МОК відреагували на нову підозру допінгу спортсмена з Росії

  • 19.02.2018, 16:27
  • 808

Міжнародний олімпійський комітет розчарований тим, що в результаті одного з допінг-тестів у російського керлінгіста Олександра Крушельницького виявлені сліди мельдонію.

Комітет тепер може переглянути позицію щодо російських спортсменів, повідомляє DW.

У разі підтвердження застосування допінгу російським спортсменом, призером Олімпіади в Пхьончхані, цей факт вплине на рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) про скасування санкцій щодо Росії, заявив в понеділок, 19 лютого, прес-секретар МОК Марк Адамс. "Це надзвичайне розчарування для нас, якщо підозра у вживанні допінгу підтвердиться", - підкреслив він.

Тим часом бронзовий призер Олімпіади, російський керлінгіст Олександр Крушельницький, якого підозрюють у вживанні мельдонію, вже покинув Олімпійське селище та повернув акредитацію, повідомив у понеділок, 19 лютого, прес-секретар команди спортсменів з Росії Костянтин Виборнов.

Як раніше повідомлялося, спеціальна комісія МОК стежить за тим, як російські спортсмени дотримуються правил, які Міжнародний олімпійський комітет встановив щодо їхньої участі у цьогорічній Олімпіаді у Пхьончхані. 24 лютого МОК з урахуванням думки цієї комісії буде вирішувати, чи скасовувати дискваліфікацію Олімпійського комітету Росії і чи зможуть спортсмени з РФ на церемонії закриття Олімпіади пройти під російським прапором.

Нагадаємо, як писав ВЗ у пробі на допінг російського керлінгіста Олександра Крушельницького виявили мельдоній – заборонену для спортсменів речовину під час змагань. За рішенням МОК через допінговий скандал спортсмени з Росії виступають на Олімпіаді-2018 під нейтральним прапором.

Схожі новини