Передплата 2024 ВЗ

МВФ вимагає невідкладно розглянути законопроект про Антикорупційний суд у Верховній Раді

  • 19.02.2018, 12:55
  • 659

Влада України повинна забезпечити невідкладний розгляд у парламенті законопроекту про антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії та зобов’язань у рамках програми МФВ.

Про це заявив у понеділок 19 лютого у Києві постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман за підсумками візиту групи експертів Фонду в Україну з 12 по 16 лютого 2018 року, передає Укрінформ.

"Команда у складі кількох експертів МВФ відвідала Київ у період з 12 по 16 лютого для обговорення деяких технічних аспектів передбачених програмою реформ, з наголосом, зокрема, на проекті законодавства щодо антикорупційного суду. Нині важливо, щоби влада України забезпечила невідкладний розгляд, у відповідності з парламентськими процедурами, законопроекту щодо антикорупційного суду і щоби при цьому під час його розгляду у парламенті були враховані поправки, необхідні для приведення остаточного тексту закону у повну відповідність передбаченим програмою зобов’язанням та рекомендаціям Венеціанської комісії Ради Європи", - зазначив Люнгман.

За його словами, також має бути забезпечений додатковий прогрес щодо решти відтермінованих заходів, необхідних для досягнення поставлених програмою цілей, включно із заходами у енергетичному та податково-бюджетному секторах.

"Обговорення триватиме наступними тижнями", - додав Люнгман.

Як відомо, експерти Міжнародного валютного фонду з 12 по 16 лютого відвідали Київ для зустрічей з представниками влади.

Після зустрічі з експертами Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ.

Схожі новини