Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Карпати» програли «Зорі» та опустилися на дно турнірної таблиці

  • 18.02.2018, 20:19
  • 716

Перший матч після зимової перерви львівські «Карпати» проводили вдома проти луганської «Зорі». «Зелено-білим» будь-що треба було перемагати, адже напередодні «Сталь» дещо неочікувано перемогла «Олександрію» і обійшла «Карпати» у турнірній таблиці, опустивши львів’ян на саме дно.

На матч «Карпати» вийшли в прогнозованому складі. Відсутність Хорхе Карраскаля пояснювалася його дискваліфікацією через перебір жовтих карток. У воротах діяв Роман Підківка, в центрі захисту – Іван Лобай та Андрій Нестеров, на флангах – новий капітан «левів» Артем Федецький та Олексій Гуцуляк. Центр поля зайняли Амбросія Чачуа та Дмитро Кльоц. Над ними – Франціско ді Франко. Попереду – Леонід Акулінін, якому з флангів допомагали Мар’ян Швед та Сергій Мякушко. Троє новачків «Карпат» залишилися в запасі.

Юрій Вернидуб до Львова прибув одразу з турецьких зборів. Відтак разом з ним прибули і п’ятеро новачків, двоє з яких вийшли у старті – француз із досвідом виступів у «Манчестер Сіті» Давід Фаупала та колишній гравець «Сталі» Олександр Тимчик. Останньому і доведеться стати одним з героїв матчу.

Розпочали гру обидві команди доволі обережно, без зайвої гостроти. Стартові десять хвилин пройшли в боротьбі, але без моментів. Аж поки ді Франко не наважився удар. Але він доволі слабкий і не став проблемою для Луніна. Відповідь «Зорі» була значно небезпечнішою. Після подачі Андрієвського зі штрафного головою в дотик пробивав Іурі. М'яч влучив у стійку, а добивання від Фаупала було неточним.

Ще один момент «Карпати» створили вже на 30 хвилині, коли Швед пройшов Тимчика, прострелив у штрафний майданчик, де за м’яч поборолися Акулінін та Лобай, м’яч відскочив до Гуцуляка, і Олексій наважився на удар з-за меж штрафного. Поруч зі штангою.

Одразу після цього «Зоря» отримала шанс вийти вперед. Швед помилився, коли віддав м’яч у сторону свого штрафного майданчика точно в ноги Іурі, останній продовжив на Громова, якого в штрафному збивав Федецький. Головний арбітр матчу Костянтин Труханов одразу вказав на 11-метрову позначку. До м’яча підійшов Харатін, і влучив у праву від себе штангу. Ту саму, яка перед тим врятувала «Карпати» після удару Іурі.

Відповіли на це «Карпати» ударом Акулініна головою після навісу Гуцуляка. В руки воротарю.
Загалом за перший матч команди показали досить непоганий футбол, як для такої пори. Хоча «Зоря» дивилася гостріше, створила більше моментів, активніше виходила в атаку. У «Карпат» відчувався брак зіграності, попри те, що всі гравці грали разом ще до зимової перерви.

Варто відзначити, що сприяв грі і газон, який зуміли підготувати до матчу. Це перше, що після гри похвалив Юрій Вернидуб. Натомість сам стадіон був не надто готовий, щоб глядачам було зручно дивитися матч. Попри те, що вартість квитків на матчі «Карпат» підняли до 50 гривень, лише декілька секторів розчистили від снігу. Однак не відкинули його з крісел. Навіть ті місця, які були під накриттям, були в снігу. Тож 1853 глядачі (дані з офіційного сайту ФК «Карпати») в більшості дивилися матч стоячи.

Другий тайм розпочався з моменту «Карпат», але удару Акулініна бракувало точності. А згодом трапився момент, на який вправі скаржитися гравці «Карпат» (Федецький не в надто цензурній манері це висловив одному з помічників арбітра після закінчення гри). Після подачі зі стандарту, у штрафному «Зорі» не зуміли вибити м’яч, і він сумбурно перескакував від одного гравця до іншого, аж поки Акулінін головою не переправив його за лінію воріт. Однак суддя гол не зарахував. Причина – офсайд у Лобая, який в одному з моментів опинився за межами поля, і вже вибігши звідти, скидав м’яч.

І поки гравці «Карпат» обурювалися діям судді, «Зоря» забила. Швидка атака, пас від Громова, Караваєв відтягує на себе Гуцуляка і пропускає м’яч на Тимчика. Гравцю луганчан переграти Підківку проблемою не стало. Тренер «Карпат» Олег Бойчишин після матчу назве це втратою концентрації.

Випадковістю і втратою концентрації можна назвати і другий гол у ворота «Карпат». Після навісу з флангу м’яч головою вибивав Федецький, але влучив у спину Нестерову. Моментом скористався Іурі, підхопивши м’яч, на замаху прибравши захисника та пробивши у дальній кут під руками Підківки.

Це остаточно добило «Карпати». Гравці у зеленій формі так і не зуміли більше нічого зробити поблизу воріт Луніна, щоб скоротити відставання. Натомість могли пропустити втретє. Але спочатку удар злету від Андрієвського пройшов над перекладиною. А після удару Гордієнка вже врятував воротар.

«Карпати» зазнають поразки, яка відкидає їх на останню сходинку турнірної таблиці. В них 15 очок, як і у «Сталі», але гірша різниця забитих-пропущених голів. У цьому сезоні «Карпати» відзначилися лише 11 разів (найгірший показник у чемпіонаті), а пропустили 31 гол (гірше лише у «Чорноморця» – 34). Правда у «Карпат» попереду ще догравання матчу проти «Олімпіка». Тоді після першого тайму був рахунок 1:1, однак матч зупинили через снігопад. Тепер же матч дограють у середу, 21 лютого. Початок матчу о 14:00 год. Правда транслювати його не будуть. Зате вхід вільний.

Після цього – виїзд до Одеси на матч проти «Чорноморця» у суботу, 24 лютого. Одесити випереджають «Карпати» на два очки і на 10 місці у чемпіонаті.

«Карпати» – «Зоря» 0:2

Голи: Тимчик, 55, Іурі, 72.

Нереалізований пенальті: Харатін, 34 (штанга).

Попередження: Лобай, 43, Кльоц, 45, Федецький, 67 – Чеберко, 54, Іурі, 57, Фаупала, 63, Чечер, 80, Кабаєв, 89.

Схожі новини