Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Праворадикали розмалювали приміщення Російського центру науки та культури у Києві і спалили російський прапор

Поліція не перешкоджала активістам, однак попросила нічого не ламати

Молодики із шевронами «С14», «Традиція і порядок» та «Правий сектор» зайшли в будівлю представництва російського Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників за кордоном і міжнародної гуманітарної співпраці, відомого як «Росспівробітництво», на Подолі в Києві та розмалювали всередині стіни написами: «Геть ФСБ», «Смерть Росії», «Свободу політв’язням» та «Це вам за Крим», повідомляє Радіо Свобода.

Написи на стінах встередині центру
Написи на стінах встередині центру

​Активісти заявили, що це був «перформанс з метою привернення уваги до функціонування в Україні відверто проросійської організації».


Акція праворадикалів у приміщенні «Росспівробітництва» на Подолі
Акція праворадикалів у приміщенні «Росспівробітництва» на Подолі

Також вони запалили фаєри, винесли з будівлі прапор Росії і спалили його на вулиці.

На виклик приїхали працівники поліції, охорони. Вони не перешкоджали активістам, однак попросили нічого не ламати. Пізніше до центру приїхав його директор Костянтин Воробйов. У нього відбулася словесна перепалка із праворадикалами.

До центру приїхав його директор Костянтин Воробйов
До центру приїхав його директор Костянтин Воробйов

Це не перший інцидент щодо «Росспівробітництва» у Києві. Зокрема, фасад будівлі у ніч на 27 серпня 2016 року розмалювали невідомі, а у липні того ж року невідомі в масках закидали будівлю «Росспівробітництва» фаєрами, після чого на фасаді і дверях залишилися сліди кіптяви.

Усі фото — Радіо Свобода

Схожі новини