Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Американці звинуватили конкретних росіян у втручанні в президентські вибори у США

Їм інкримінують намір «обдурити США», крадіжку персональних даних та банківське шахрайство

13 громадян Росії та три російські юридичні особи оскаржено у втручанні у перебіг президентських виборів у США 2016 року. Рішення про це ухвалило Велике Журі Сполучених Штатів, - повідомляє CNN.

Росіяни оскаржують в «участі у справі з наміром обдурити Сполучені Штати». Відомо, що п'ятьом особам було пред'явлено звинувачення в крадіжці персональних даних. Двоє відповідатимуть за банківське шахрайство. Розслідування проводить федеральний слідчий Роберт Мюлєр, який вивчає російське втручання у президентські вибори 2016 року та стосунки між оточенням Дональда Трампа та Москвою.

Серед людей, проти яких ведеться розслідування - петербурзький підприємець та ресторатор Євґєній Приґозін. Його вважають одним із найнадійніших людей президента Путіна у Кремлі. Він також має неофіційні зв'язки з російським агентством інтернет-досліджень, відомим у світі як «фабрика тролів»..

За словами Мюлєра, ця організація займається, зокрема, маніпулюванням у соціальних медіа та «провокуванням хаосу у політиці США». Агентство відповідає за підтримку Дональда Трампа на президентських виборах президента та за поширення негативної пропаганди проти Гілларі Клінтон.

У документах, які має Міністерство юстиції США, ім'я Пригожина та його компанія «Конкорд» з'являється кілька разів, коли йдеться про консультування.

У цій справі, однак, не було пред'явлено жодних звинувачень проти громадян США. "У нас немає підстав говорити, що хтось з американців був залучений до незаконної діяльності навколо виборів", - сказав слідчий Род Росенштейн.

Схожі новини