Передплата 2024 ВЗ

Трьох відомих турецьких журналістів засудили до довічного ув'язнення

  • 17.02.2018, 15:09
  • 984

У Туреччині трьох журналістів засудили до довічного ув'язнення.

Суд Стамбула засудив до довічного ув'язнення трьох відомих турецьких журналістів. Їх звинувачують в участі в радикальному русі, повідомляє DW.

16 лютого визнано винними колишнього головного редактора нині закритої газети Taraf Ахмета Алтана, його брата - професора економіки і письменника Мехмета Алтана, а також відому журналістку Назлі Ілічак. Разом із цими журналістами засуджено також ще трьох співробітників газети Taraf.

Суд вирішив, що вони були пов'язані з рухом радикального проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого влада звинувачує у спробі путчу в 2016 році.

Репортери без кордонів висловили обурення рішенням суду в Стамбулі. "Вирок Ахмету Алтану, Мехмету Алтану і Назлі Ілічак є катастрофічним сигналом для подальших судових процесів проти журналістів, які перебувають на лаві підсудних за аналогічними звинуваченнями", - заявив представник правозахисної організації Крістіан Мір.

У той же день, 16 лютого, вийшов на свободу кореспондент німецької газети Die Welt Деніз Юджель. Журналіст із німецько-турецьким громадянством перебував у турецькій в'язниці більше року.

У січні поліція Туреччини провела рейди, заарештувавши десятки супротивників військової операції проти сирійських курдів.

Схожі новини