Передплата 2024 «Добрий господар»

Геращенко спростувала інформацію про можливе звільнення Сенцова й Сущенка

  • 17.02.2018, 09:37
  • 576

Раніше в омбудсмена повідомили, що обмін може відбутися до президентських виборів.

Інформація про можливе звільнення українців Романа Сущенка та Олега Сенцова не відповідає дійсності. Про це заявила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Подібні заяви, на жаль, відірвані від реальних важких переговорів і глибоко негативно впливають на процес, та можуть мати катастрофічні наслідки… Будь- яка недостовірна інформація може зірвати крихку надію, боляче ранить родичів і сім’ї заручників і політв‘язнів, й дуже небезпечна з точки зору зриву переговорів», - зазначила віце-спікер.

«Заяви, що стосуються громадян О. І Б., а також наших режисера і журналіста, за свободу яких ведеться боротьба, на жаль, не відповідають дійсності. Я змушена спростовувати чужі заяви, аби зупинити процес безвідповідальних коментарів в ефірах. Зупинити те, що зараз може зашкодити переговорам. І процесу звільнення хлопців. Ми працюємо, щоб були добрі новини й якнайшвидше. Але названі деякими експертами прізвища і деталі - дуже далека від істини історія, й по суті є дезінформація, яка в першу чергу б‘є по родинах. Які чекають», - наголосила Геращенко.

Нагадаємо, раніше представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига повідомив, що очікує на звільнення незаконно утримуваних у Росії Романа Сущенка та Олега Сенцова до 2019 року. За його словами, українців можуть обміняти на колишніх бійців Збройних сил України Олександра Баранова та Максима Одинцова, яких звинувачують у державній зраді та дезертирстві.

Схожі новини