Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Податкова дозволила оформляти товари на митниці в онлайн-режимі

  • 16.02.2018, 19:19
  • 1 000

Платники податків можуть оформляти товари на митниці в режимі онлайн без присутності на пункті пропуску завдяки доопрацьованому програмному забезпеченню.

Про це повідомив в.о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослав Продан, передає прес-служба відомства.

"Ми доопрацювали програмний продукт, в якому сьогодні працюють митники та всі суміжні служби, які представлені та здійснюють контроль в пунктах пропуску. І сьогодні платник податків за допомогою відповідного програмного забезпечення може в режимі он-лайн з телефону, планшету, чи іншого пристрою фактично здійснювати всі процеси митного оформлення не перебуваючи безпосередньо в пункті пропуску або на внутрішній митниці", - сказав Продан.

За словами в.о. глави УКРІНФОРМ, також тепер платникам податків більше не потрібно надсилати відскановані документи кілька разів. Тепер поданий в інформаційну систему відсканований документ доступний в інформаційній системі для всіх контролюючих органів. При цьому слід вказувати код, номер і дату документа, а також номер справи, до якого він прикріплений.

"Крім того, вже є підключення до глобальної системи контролю за контейнерними перевезеннями. Вже буквально 1 березня запущено першу припортову групу на Одеській митниці. Така ж група буде працювати в" Борисполі ", - вказує ДФС.

Схожі новини