Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Папа Римський Франциск закликав єпископів жити скромно

Єпископи й кардинали, що очолюють ватиканські конгрегації, нунції та єпископи з Римської Курії, які не є кардиналами, повинні подати у відставку, коли їм виповниться 75 років

Понтифік оприлюднив новий документ, що стосується життя нунціїв, керівників управлінь Римської Курії та єпископів із цілого світу. Велів їм вести просте, скромне життя, а також, коли підуть зі своїх посад, відмовитися від усіх ознак влади.

Папа Римський наголосив: єпископи й кардинали, що очолюють ватиканські конгрегації, нунції та єпископи з Римської Курії, які не є кардиналами, повинні подати у відставку, коли їм виповниться 75 років. У документі, названому "Навчитися піти", Франциск заявив: вищевказані особи, що йдуть з високих посад, мають прийняти "новий проект життя, триб якого визначатимуть велика суворість, покора, молитва, час, присвячений читанню, а також готовність до надання вірним простих духовних послуг".

Як підкреслює Reuters, останніми роками багатьох урядників і єпископів у Ватикані критикували за пристрасть до розкішного життя, наприклад, великих помешкань.

Схожі новини