Передплата 2024 ВЗ

У Сєвєродонецьку на хабарі затримано заступника мера та керівника управління охорони здоров'я

  • 16.02.2018, 15:34
  • 737

Затриманими виявилися заступник міського голови Олексій Ярош та депутат від Оппоблока і керівник управління охорони здоров'я Сєвєродонецька Роман Водяник, їм загрожує від 5 до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Слідчими прокуратури Луганської області спільно з працівниками Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в Луганській та Донецькій областях викрито заступника Сєвєродонецького міського голови та посередника (помічника депутата) під час одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Луганської області.

Як стало відомо Еспресо.TV, мова йде про заступника міського голови Олексія Яроша та депутата від Оппоблока і керівник управління охорони здоров'я Сєвєродонецька Романа Водяника.

Наразі досудовим слідством встановлено, що наприкінці 2017 року Ярош вимагав гроші від директора будівельної компанії в якості "відкату" у розмірі 10% від вартості об’єкту будівництва при виконанні цією компанією будівельних робіт з ремонту електричних мереж, приміщень систем опалення, водопостачання та водовідведення будівлі однієї з лікарень міста Сєвєродонецька.

15 лютого під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 135 тис грн посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення означеній особі та Водянику про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Слідчими та прокурорами проводиться комплекс невідкладних слідчих-розшукових дій, спрямованих на документування злочинної діяльності, тривають обшуки за місцем мешкання та роботи чиновника.

Найближчим часом прокурорами до суду буде направлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під варту.

Досудове розслідування триває. На цей час перевіряється причетність означеної службової особи до вчинення інших корупційних злочинів на території області.

Відомо, що на нещодавній сесії міськради Яроша було відсторонено від займаної посади, але не звільнено, бо він одразу пішов на лікарняний.

Схожі новини