Передплата 2024 «Добра кухня»

На Олімпіаді в Кореї пройшли лижні гонки роботів 

  • 16.02.2018, 10:57
  • 937

На гірськолижному курорті Веллі-Хіллі Парк в окрузі Хоенсеон неподалік від місця проведення зимових Олімпійських ігор, пройшла гонка лижників-роботів.

У заїзді взяли участь вісім роботів-гуманоїдів, пише Korea JoongAng Daily.

Конкурентами в гонці були гуманоїдні роботи висотою від 75 до 160 сантиметрів. У них були механічні лікті і коліна, які могли згинатися, як людські. Журналісти відзначають, що роботи "були розроблені в університетах по всій країні", а конкурс був організований місцевим Міністерством торгівлі, промисловості та енергетики.

Переміг в змаганні робот Taekwon V від компанії MiniRobot, який з першої спроби подолав усі ворота і зумів завершити спуск за 18 секунд. Переможець виявився найменшим з учасників зі зростом всього 75 см.

На відео нижче можна побачити іншого учасника змагань, робота на ім'я Алексій (Alexi). Він теж подолав перешкоди на схилі, але після фінішу довелося зупиняти його жорстким стиком, тому що сам він не вміє гальмувати.

Додамо, за офіційними даними організаторів, в Олімпійському селищі працює 85 роботів 11 типів, в тому числі 20 роботів-риб, плаваючих в акваріумі, роботи-перекладачі в аеропорту, роботи-проектори, робот-талісман Олімпійських ігор.

Схожі новини