Передплата 2024 «Добра кухня»

Французька компанія зацікавилася виробництвом енергії зі сміття в Україні

  • 16.02.2018, 09:39
  • 786

З нього можна виробляти 3,5 млн Гкал тепла та 1,2 млрд кВт/год електроенергії у рік.

Французька компанія SUEZ зацікавилася проектами з виробництва енергії із твердих побутових відходів в Україні.

Про це повідомили у прес-службі Державного агенства з енергоефективності та енергозбереження.

Як зазначається, представники агенства та компанії домовилися про розробку проектів та фінансової моделі для встановлення потужностей з генерації енергії зі сміття.

За словами глави Держенергоефективності Сергія Савчука, в Україні існує значний потенціал для встановлення подібних потужностей. «Щорічно на полігони вивозиться 10 млн т сміття, з яких можна виробляти 3,5 млн Гкал тепла та 1,2 млрд кВт/год електроенергії у рік», - відзначив він.

У відомстві зауважили, що компанія SUEZ має великий досвід з переробки 40 млн тонн відходів у рік у Європі та за кордоном. З них 7 млн тонн використовуються для генерації енергії на 56-ти заводах. Серед успішних проектів компанії – завод із переробки 210 тис. тонн відходів у рік для подальшого виробництва енергії у Познані (Польща).

За рекомендаціями Міжнародної фінансової корпорації (IFC), SUEZ обрали для реалізації найбільшого у Сербії контракту про державно-приватне партнерство, в рамках якого у Белграді буде встановлено завод з переробки 340 тис. тонн сміття в рік і виробництва електроенергії та тепла. Електрична потужність заводу становитиме 25 МВт, а теплова – 56 МВт. Обсяг інвестицій - майже €300 млн.

Схожі новини