Передплата 2024 «Добра кухня»

Депутати від «Свободи» виламали головні двері до львівської Ратуші

  • 15.02.2018, 19:57
  • 1 146

Двоє депутатів від «Свободи» Андрій Рікота та Андріян Гутник виламали частину центральних дверей до Львівської міськради.

Інцидент стався близько 15:30 у четвер, 15 лютого, одразу після обідньої перерви, коли депутати поверталися у сесійну залу.

Двері до Ратуші були закриті на ключ, оскільки працівники «Муніципальної варти» очікували повторення ранкових акцій протесту. Самі ж «муніципали» стояли за дверима і через скло радили всім, хто хотів зайти у ЛМР через центральний вхід, йти через центр туристичної інформації, розташований збоку Ратуші. У центральні двері не пускали навіть депутатів, які показували своє посвідчення і говорили, що їм потрібно на сесію.

Однак кілька депутатів від «Свободи», отримавши від працівників «Муніципальної варти» відмову відкрити центральний вхід, почали силою виламувати закриті двері. Через деякий час Андрію Рікоті та Андріяну Гутнику таки вдалося їх виламати, відколовши з них частину дерева. Зайшовши у ЛМР «свободівці» почали кричати на працівників «Муніципальної варти», дорікаючи їм відмовою пускати навіть депутатів.

Після інциденту працівники «Муніципальної варти» спробували знову закрити двері, однак через відламану частину ті легко можна було відкрити. Через це до Ратуші почали пропускати всіх відвідувачів, перевіряючи у них лише посвідчення.

Схожі новини