Передплата 2024 «Добра кухня»

Справа Труханова: під судом у Києві сталася стрілянина, є поранений

  • 15.02.2018, 15:28
  • 1 010

Під Солом'янським судом у Києві, де обирають запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханова, відбулися сутички і затримання, кульове поранення отримав правоохоронець.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Почалися перші сутички між правоохоронцями і націоналістами. Застосували сльозогінний газ. Конфлікт розпочався з затримання двох невідомих без суттєвих на те причин. Почалася перша бійка", - сказав він.

Невідомі також кидали у силовиків файєри.

Повідомляється також, що коли із зали суду почали виходити так звані "тітушки", які підтримували Труханова, між ними і націоналістами зав’язався конфлікт.

Втрутилася поліція, що їх оточила. Почалася тиснява, сутички і затримання.

Далі націоналісти і представники батальйону "Донбас" почали тисняву із правоохоронцями з вимогою віддати їхніх представників. Пролунали два хлопки.

За словами одного із силовиків, 1 нацгвардієць отримав кульове поранення у ногу.

Пораненого вже забрала швидка. Речник нацполіції Ярослав Тракало підтвердив поранення одного правоохоронця.

Як відомо, під будівлею Солом'янского райсуду Києва, де обирають запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, зібралися близько 20 представників "Національних дружин".

Раніше координатор "Громадського сектору Євромайдану" Олег Слабоспицький заявив, що в приміщенні суду присутні "тітушки" у чорному.

Наразі суддя пішов до нарадчої кімнати, після чого оголосить рішення про обрання запобіжного заходу.

13 лютого у НАБУ підтвердили оголошення підозри меру Одеси Геннадію Труханову та 3 посадовцям мерії Одеси за статтею про привласнення майна.

На думку слідства, розмір шкоди, завданої державі у результаті злочинної схеми – 185 мільйонів гривень.

Схожі новини