Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Донецькій області застрелили чотирьох морських піхотинців. Оновлено

  • 15.02.2018, 13:30
  • 1 127

Представниками Військової служби правопорядку в ЗСУ та Нацполіції України з’ясовуються причини та подробиці надзвичайної події щодо загибелі 4 військовослужбовців окремої бригади морської піхоти.

Про це повідомив на брифінгу у четвер у Києві речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк, повідомляє Укрінформ.

“За інформацією прес-центр штабу АТО, представниками Військової служби правопорядку в ЗСУ та Національної поліції України з’ясовуються причини та подробиці надзвичайної події щодо загибелі 4 військовослужбовців окремої бригади морської піхоти”, - сказав він.

За попередньою інформацією, тіла морських піхотинців були виявлені в будинку, у якому вони тимчасово проживали.

Відкрито кримінальне провадження. “Це поки вся інформація, яку ми можемо надати”, - сказав Гуцуляк.

Водночас деякі ЗМІ повідомляють, що морпіхи, про загибель яких повідомив штаб АТО, були застрелені в результаті конфлікту з товаришами по службі.

"Вбили чотирьох морських піхотинців за місцем дислокації військової частини А-2802 в колишньому пансіонаті в селі Бердянське Донецької області. Їх застрелили двоє товаришів по службі з автоматів Калашникова, які затримані. Можлива причина конфлікту - нестатутні стосунки", - повідомляє LB.ua із посиланням на джерела.

У Генеральній прокуратурі підтвердили вбивство чотирьох морських піхотинців поблизу Широкиного. Про це прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила у Facebook.

“На тілі загиблих виявлено вогнепальні кульові поранення, а у приміщенні, де останні перебували, - ознаки приховання злочину (підпалу та закладки вибухівки). Після ґрунтовного дослідження одержаних доказів встановлено причетність до вбивства двох співслужбовців загиблих, яких затримано у порядку ст. 208 КПК України. З участю їх захисників проведені слідчі експерименти, а також їх допити у ході котрих останні надали зізнавальні показання щодо обставин даного вбивства, учиненого на ґрунті нестатутних відносин проходження військової служби.
На теперішній час з затриманими проводяться інші невідкладні слідчі дії, готується повідомлення про підозру за п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб вчинене за попередньою змовою).
Також призначені судово-медичні, хімічні, вибухотехнічні, балістичні, імунологічні, цитологічні, медико-криміналістичні, молекулярно-генетичні експертизи.
Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі”, - написала Лариса Сарган.

Схожі новини