Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Opel готує свій перший повністю електричний автомобіль 

  • 15.02.2018, 11:33
  • 994

Німецька марка Opel підтвердила появу повністю електричної модифікації компакт-кара Corsa.

Нове покоління компактного хетчбека вийде на ринок в 2019 році, а через рік з'явиться Corsa c електродвигуном, пише AutoEvolution.

Електромобіль стане спільним проектом Opel і французької Groupe PSA, куди входять компанії Peugeot і Citroen. Corsa отримає ту ж платформу, яка ляже в основу нового Peugeot 208. Саме через необхідність змінити платформу хетчбека на платформу від Groupe PSA вихід нового покоління Corsa відклали на рік.

Очікується, що виробництво електрокара почнеться в 2019 році на заводі в Сарагосі в Іспанії. Про це заявив генеральний директор Opel Майкл Лохшеллер, перебуваючи з візитом на іспанському заводі.

Електрична версія Corsa стане першою з лінійки чотирьох електрифікованих автомобілів Opel, оскільки автовиробник планує до 2024 року вивести на ринок електрифіковану версію для кожної доступної моделі. Один з трьох інших електричних автомобілів вже був анонсований в листопаді 2017 роки як Grandland X PHEV.

Corsa з електроприводом також буде продаватися під маркою Vauxhall на британському ринку з правостороннім керуванням.

Додамо, що зараз в модельному ряду Opel є електричний гібридний автомобіль Opel Ampera. Він створений на базі нового сімейства гібридних систем - Voltec. Voltec виробляє електроенергію на борту автомобіля з паливних елементів або інших джерел. Іншими словами, на борту машини є не тільки електромотор, а й двигун внутрішнього згоряння, який, правда, передає енергію на електричний генератор, а не на колеса авто.

Схожі новини