Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Сирії на складі з боєприпасами підірвалися 15 російських найманців

  • 15.02.2018, 10:59
  • 783

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, п'ятнадцять росіян з приватної військової компанії загинули під час вибуху на складі боєприпасів в Сирії.

Як повідомляє The Guardian, інцидент стався на складі зброї в Табії Джазіра в північно-східній провінції Дейр-ез-Зор.

За словами одного зі спостерігачів, приватна військова компанія відповідала за "захист нафтових і газових родовищ, контрольованих сирійським режимом".

Російські найманці супроводжували урядові війська, коли вони просувалися до нафтових і газових родовищ на східних берегах річки Євфрат, які контролюються сирійськими демократичними силами (СДС), підтримуваними США.

Спостерігачі припускають, що бойовики режиму намагалися потрапити на склад зброї, але запустили пастку (розтяжку або інший пристрій). Всього загинуло 23 людини, включаючи 15 росіян.

Нагадаємо, за версією ЗМІ, 7 лютого американська авіація завдала удару у відповідь в районі сирійського Дейр-ез-Зора за російськими найманцям. Імовірно, під удар потрапили найманці приватної військової компанії Вагнера, існування якої російська влада заперечує.

Пентагон оцінює кількість убитих при контратаці приблизно в 100 чоловік. Bloomberg також повідомляло про 200 загиблих. Крім того, 200-300 бойовиків отримали поранення.

Схожі новини