Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На реставрацію собору Святого Юра уряд дає 20 мільйонів

Про це повідомив на своїй сторінці у Tvitter прем’єр-міністр України Володимир Гройсман

Прем'єр каже, унікальна споруда потребує термінового ремонту - від електрики і водовідведення до зміцнення фасаду. “Зараз вхідна брама собору - в аварійному стані, - наголосив Гройсман.- Днями, коли був у соборі Святого Юра, бачив, що сотні туристів і вірян відвідують храм. У нас є історія, пам'ять, духовність, які важливо берегти”.

Проект відновлення собору розрахований до 2022 року. “Собор Святого Юра у Львові - пам'ятка Світової спадщини ЮНЕСКО. Храму 256 років. 2018-го розпочнеться його реставрація. Виконавців робіт обрали на початку січня цього року через систему ProZorro”, - зауважив Володимир Гройсман. Переможцем торгів стала компанія “Вельт кепітал”. Згідно з умовами тендеру, переможець має впорядкувати територію горішнього і долішнього подвір'їв храму, реставрувати дзвіницю, брами, огорожі, завершити реставрацію Митрополичих палат, облаштувати об'їзд північного і західного корпусів капітули.

А тим часом...

На ремонтно-реставраційні роботи храму Святої Трійці передбачено у бюджеті Львова півтора мільйона гривень. Відновлення потребує дзвіниця, яка у занедбаному стані, та сама сакральна споруда.

Схожі новини