Передплата 2024 «Добрий господар»

Тепер кожна наречена зможе перевірити, чи її обранець не має фінансових зобов'язань перед іншою сім'єю

У переліку злісних неплатників аліментів на сайті Міністерства юстиції — вже понад 75 тисяч прізвищ

Тепер кожна українська наречена, перш ніж стати на рушничок щастя, зможе перевірити, чи її обранець не має фінансових зобов'язань перед іншою сім'єю. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр юстиції Павло Петренко.

Відкритий реєстр злісних неплатників аліментів розміщено на сайті Міністерства юстиції України. У переліку - ті боржники, які не сплачують аліментів протягом трьох місяців і довше. У системі — вже понад 75 тисяч записів. Щоб розшукати конкретну людину, необхідно ввести у пошуковий рядок прізвище “підозрюваного” та дату його народження.

Нагадаємо, для тих, хто злісно ухиляється від батьківського обов'язку фінансово утримувати дитину до її повноліття, вже тиждень діє заборона на виїзд за кордон, обмеження на право користування транспортним засобом та носіння зброї. Тепер до злісних неплатників аліментів можна застосовувати суспільно корисні роботи, плата за які піде на погашення заборгованості.

Як зазначає очільник Мін’юсту, невдовзі веб-сторінки зі списками боржників будуть запущені у кожному регіоні, створюватимуться групи виконавців для ліквідації заборгованості і буде запроваджений щомісячний моніторинг дотримання вимог закону.

Схожі новини