Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США передали ЗСУ 2,5 тис. приладів нічного бачення

  • 14.02.2018, 19:56
  • 543

Ними збираються оснастити 10 батальйонів.

Уряд США передав Збройним Силам України 2,5 тис. приладів нічного бачення на загальну суму ,8 млн, що, за розрахунками Генштабу ЗСУ, дасть змогу оснастити цими приладами щонайменше 10 батальйонів.

Про це інформує «Інтерфакс-Україна».

«Технологія цих приладів гарантуватиме безпеку ЗСУ й українського народу в нічний час. Надане обладнання та тренінги допомагають Україні краще захищати свої кордони», - сказала посол США в Україні Марі Йованович на церемонії передання озброєнь у середу в Києві.

За її словами, це обладнання надано українській стороні відповідно до програми сприяння безпеці в Україні, яка здійснюється за підтримки уряду США.

У свою чергу начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко заявив, що тепер приладами нічного бачення будуть оснащені як мінімум 10 батальйонів ЗСУ.

Також посол США повідомила, що процедура передачі Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin наразі перебуває на розгляді та затвердженні органами влади США, в тому числі Конгресом. «Я не можу дати конкретної відповіді, оскільки сам процес зараз проходить процедуру розгляду та затвердження, в тому числі через Конгрес США», - заявила дипломат, відповідаючи на запитання, коли відбудеться передача американських ПТРК Javelin до України.

Схожі новини