Передплата 2024 ВЗ

Львівська міськрада заборонить продаж та оренду землі на території ЛАЗу

  • 14.02.2018, 17:33
  • 641

Львівська мерія підготувала проект ухвали, який передбачає накладення мораторію на оренду і продаж землі на території Львівського автобусного заводу.

Такий проект ухвали винесуть на розгляд депутатів під час засідання сесії у четвер, 15 грудня.

Проектом ухвали «Про забезпечення ефективного використання території колишнього Львівського автобусного заводу» передбачається накладення мораторію на «закріплення земельних ділянок на вул. Стрийській, 45». У департаменті містобудування ЛМР ZAXID.NET пояснили, що таким чином мерія планує заборонити приватизацію, передачу в оренду або інші дії із земельними ділянками на території Львівського автобусного заводу.

«Також мерія звернеться до Генеральної прокуратури України, щоб унеможливити реєстрацію об’єктів нерухомого майна за афілійованими структурами ЛАЗу, адже є інформація, що на деякі об’єкти на цій території не зареєстроване право власності. Місто робитиме все можливе, щоб визнати це майно безгосподарним», – повідомили в прес-службі ЛМР.

Зазначається, що юридичний департамент ЛМР спільно з головним управлінням ДФС у Львівській області працюватимуть щодо виявлення безгосподарного майна на вул. Стрийській, 45.

«Маємо інформацію, що на території Автобусного заводу є об’єкти, на які не зареєстроване право власності. Справа про реєстрацію права власності за однією з афілійованих структур автобусного заводу розглядається в судах міста Києва. Ми будемо просити Головне управління державної фіскальної служби долучитись до виявлення таких об’єктів, будемо вивчати можливість визнання цього майна безгосподарним. Є пропозиція встановити мораторій на закріплення земельних ділянок за цією територією», – розповіла директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Вона також повідомила, що мерія скерувала подання до виконавчої служби про вилучення автобусів АТП-1 з-під арешту.

«Щодо виплати коштів за автобуси АТП-1 – ми ініціювали процедуру про вилучення автобусів з-під арешту. Це майно належить територіальній громаді, а не АТП-1. Відповідну заяву ми сьогодні подаємо у виконавчу службу. Очікуємо результати розгляду цієї заяви. Будемо робити все можливе, щоб убезпечити можливість накладення в подальшому арешту на наші автобуси», – додала Гелена Пайонкевич.

Схожі новини