Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівські рятувальники отримали п’ять нових пожежних машин

  • 13.02.2018, 17:39
  • 1 171

Автопарк головного управління ДСНС у Львівській області поповнився п’ятьма новими пожежними машинами.

Техніку закупили за кошти державного бюджету, повідомив ZAXID.NET речник львівської ДСНС Віталій Туровцев.

«Це автомобіль підвищеної прохідності, на базі шасі МАЗа. Він вивозить 5 тонн води – тобто, дозволяє нам гасити пожежі в районах, особливо там, де є проблеми з підвозом води. Наша стандартна цистерна вивозить 2 тонни – а ця вдвічі більше. Однією такою машиною ми можемо ліквідувати більшість пожеж, які виникають в районі чи сільській місцевості», - розповів Віталій Туровцев.

Автівки були закуплені у рамках державної програми оновлення пожежного автопарку, що триває по всій країні. Цим займалась центральна служба ДСНС. П'ять нових машин є лише першою партією, що отримала Львівська область цього року. Їх доправлять до Самбірського, Кам'янко-Бузького, Золочівського, Миколаївського районів та у Винники.

Вручення відбулось у вівторок, 13 лютого, на гірськолижному комплексі «Плай» у Сколівському районі під час навчального збору керівного складу цивільного захисту Львівської області.

За словами Віталія Туровцева, наразі 70% машин в автопарку львівського управління ДСНС залишаються застарілими та потребують заміни.

Схожі новини