Передплата 2024 «Добра кухня»

Гільєрмо Дель Торо очолить журі Венеціанського кінофестивалю 2018

  • 13.02.2018, 12:17
  • 910

Відомий мексиканський режисер Гільєрмо Дель Торо, чий фільм Форма води був удостоєний Золотого лева на 74-му Веценіанському кінофестивалі, отримав премію Золотий глобус і номінований на Оскар, очолюватиме журі 75-го Венеціанського кінофестивалю.

Про це повідомляє Variety.

"Бути головою журі у Венеції - це неймовірна честь і відповідальність, яку я приймаю з повагою і вдячністю. Венеціанський фестиваль - це вікно у світове кіно і можливість відзначити його силу і культурну значимість", - заявив Дель Торо, якого вважають фаворитом майбутньої церемонії Оскар.

Директор Венеціанського кінофестивалю в Альберто Барбера назвав дель Торо "втіленням великодушності, любові до фільмів і пристрасті до кінематографа, яка здатна викликати емоції, впливати на людей і при цьому змушувати їх думати".

"Завдяки своїй яскравій уяві, незвичайній чутливості та вірі в силу образів, він втілив у життя фантастичний всесвіт, в якому можуть співіснувати кохання і страх. Він буде геніальним, допитливим і повним ентузіазму президентом журі", - підсумував Барбера.

Нагадаємо, що картина Гільєрмо Дель Торо Форма води стала лідером за кількістю номінацій на премію Оскар 2018. Фільм представлений у 13 з 24 можливих категорій кінопремії.

Зазначимо, що 75-й Венеціанський фестиваль проходитиме з 29 серпня по 8 вересня 2018 року.

Схожі новини