Передплата 2024 ВЗ

В Києві на будмайданчику загинув неповнолітній будівельник

  • 13.02.2018, 08:36
  • 575

У Києві стався обвал бетонних блоків на будівництві по вулиці Кирилівській, внаслідок чого загинув 17-річний робітник, повідомив начальник.

Подільського районного управління Національної поліції в Києві Владислав Іщенко.

Повідомлення про інцидент до поліції надійшло близько 12-ї години в понеділок, 12 лютого. За попередньою версією, на місці будівництва у вже викопаному котловані була встановлена підпірна стінка, яка не встояла і впала на 17-річного підлітка.

«Попередньо, на цей час, ми розуміємо, що він там знаходився на робочому місці», – додав Іщенко, якого процитувала агенція УНН.

Правоохоронці вилучили журнал обліку робочого часу, де зафіксована година, коли він почав працювати. Слідчі з’ясували, що у загиблого не було при собі засобів захисту.

В цій справі поліція вже затримала двох осіб – представника генерального підрядника та субпідрядника, повідомив начальник слідчого управління київської поліції Олександр Пивовар. Відкрито кримінальнепровадження за статтею про порушення вимог законодавства про охорону праці Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Схожі новини