Передплата 2024 «Добра кухня»

Цього тижня обіцяють демонтувати два “дахові МАФи”

У Львові триває боротьба влади з власниками незаконних скляних надбудов на дахах будинків.

На початку цього тижня мали знести такий самобуд на вулиці Генерала Чупринки, 62. Принаймні минулого тижня власник самобуду пообіцяв це заступнику міського голови Львова з питань розвитку Андрієві Москаленку.

У понеділок, 12 лютого, журналіст “ВЗ” зателефонувала прес-секретарю мера Львова Христині Процак, аби поцікавитися, чи виконано обіцянку. “Ні, не виконано, власник надбудови обіцяє знести її цього тижня, - повідомила Христина. - Через свято усіх святих роботи не починали. Але питання буде точно вирішено”. Христина Процак також повідомила, що цього тижня знесуть скляну надбудову і на будівлі по вулиці Беринди, 3.

Нагадаємо, на початку лютого “ВЗ” порушив проблему щодо встановлення на дахах міста скляних МАФів. Депутати гостро обговорювали це питання на сесії і наголосили: якщо власників самобудів не покарати — тоді скляні МАФи “виростуть” на даху Оперного театру, на пам’ятнику Шевченкові, на Ратуші, на Катедрі...

“Скляні надбудови на вул. Беринди та Чупринки - це повний абсурд, - сказав на сесії міський голова Львова Андрій Садовий. - Схожа ситуація була з надбудовою в центрі міста на будівлі «Гранд Готелю». Виявилося, це помилково якийсь дизайнер прийняв рішення. Однак власник із розумінням поставився і демонтував скляну надбудову”.

Схожі новини