Передплата 2024 «Добрий господар»

Меркель має намір залишатися канцлером до 2021 року

  • 12.02.2018, 10:54
  • 977

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель спростувала можливість свого відходу з поста до наступних парламентських виборів в 2021 році.

В ефірі німецького телеканалу ZDF вона зазначила, що має намір залишатися на посту канцлера до 2021 року, повідомляє DW.

"Я належу до тих людей, які стримують свої обіцянки", - підкреслила Меркель.

У випадку, коли СДПН проголосує проти "великої коаліції", канцлер Німеччини не виключила можливості нових парламентських виборів.

При цьому вона зазначила, що має намір і далі залишатися на посаді керівника ХДС, і не погодилася з твердженнями про втрату свого авторитету всередині партії.

За словами Ангели Меркель, християнські демократи оголосять імена своїх міністрів в новому уряді до партійного з'їзду, призначеного на 26 лютого. На цій зустрічі керівництво партії повинне буде проголосувати за створення "великої коаліції".

На питання про майбутнє екс-лідера соціал-демократів Мартіна Шульца в наступному уряді Ангела Меркель підкреслила, що його відхід з поста керівника СДПН жодним чином не позначився на досягнутої в ході коаліційних переговорів домовленості, згідно з якою він повинен буде очолити одне з міністерств.

Схожі новини