Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні розпочали війну зі злодіями у законі

Національна поліція України спільно з Державною прикордонною службою та Державною міграційною службою розпочали оперативно-профілактичну операцію "Мігрант"

Національна поліція розпочала загальнодержавну операцію "Мігрант" з виявлення іноземців, причетних до криміногенної ситуації в Україні. Про це заявив перший заступник глави Нацполіції В'ячеслав Аброськін на робочій нараді з оперативними підрозділами, повідомляє прес-служба відомства в суботу, 10 лютого.

"Це лідери злочинних груп, злодії в законі. Така категорія громадян має бути під нашим пильним контролем. Необхідно відслідковувати їхню діяльність з моменту прибуття на територію країни. Оперативні підрозділи повинні мати інформацію ще на етапі підготовки до скоєння злочину й оперативно затримувати зловмисників", - наголосив він.

Перший заступник глави Нацполіції розповів, що оцінка результатів роботи будь-якого регіону буде проводитися винятково за результатами видворення або припинення злочинів особами, які прибувають в Україну з метою організації протиправної діяльності.

Тому, на його думку, зловмисники повинні бути видворені з країни, навіть якщо вони не беруть безпосередню участь у реалізації самого злочину.

Аброськін переконаний, що такі заходи сприятимуть зменшенню негативного впливу етнічної злочинності на криміногенну ситуацію в державі в цілому.

За його словами, наказ про проведення операції "Мігрант" був підписаний міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, відпрацювання пройде спільно з працівниками Державної прикордонної служби та Державної міграційної служби.

Схожі новини