Передплата 2024 «Добрий господар»

Головний військовий прокурор країни Анатолій Матіос зробив заяву щодо викрадення і побиття Шепелєва

  • 10.02.2018, 20:10
  • 1 040

Заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос спростував заяви екс-депутата Олександра Шепелєва про те, що люди, які нібито його викрали кілька днів тому, були з військової прокуратури.

Про це Матіос повідомив у коментарі "Українській правді" на прохання прокоментувати заяви Шепелєва.

"Це абсурдно за визначенням навіть так думати", - заявив Матіос.

"Військова прокуратура не має і не здійснює функції оперативної служби, прослуховування, розвідки і спецназу. Тому твердження Шепелєва, а відтак - і журналістів - про встановлення його місцезнаходження та подальшого утримання військовою прокуратурою точно є абсурдними", - наголосив він.

"Якщо підозрюваний Шепелєв матиме фантазію і бажання розповісти про різні дії політикуму України, і це матиме ознаки тих чи інших злочинів, ми, як і завжди це робили, розслідуємо і перевіримо все повністю об'єктивно, неупереджено і по закону, не дивлячись на прізвища і посади", - додав Матіос.

Нагадаємо, Шепелева затримали 8 лютого біля Києва. У нього виявили низку документів, серед яких -посвідчення працівника так званого "міністерства державної безпеки Донецької народної республіки". Екс-нардеп стверджує, що його викрали співробітники СБУ і побили. На обличчі у нього гематоми і синці. Крім того, він сказав журналістам, що у нього зламана щелепа. СБУ заперечує побиття екс-депутата Ради Шепелева.

Щодо екс-нардепа Головною військовою прокуратурою здійснюється досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Крім того, його підозрюють в організації умисного вбивства і замах на умисне вбивство двох або більше осіб, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб; організації заволодіння транспортним засобом; організації розкрадання грошових коштів ПАТ "Родовід банк", їх легалізації та службовому підробленні.

Влітку 2013 року Шепелев був затриманий в Угорщині, після чого його екстрадували в Україну і заарештували. Екс-нардепу згодом вдалося втекти з лікарні, куди його перевели з СІЗО. Після повторного оголошення в розшук він був затриманий в Підмосков'ї і заарештований московським судом. Пізніше стало відомо, що він вийшов з російського СІЗО, а Росія відмовила Україні в його екстрадиції. У ГПУ сказали, що причиною відмови стало співробітництво Шепелєва з ФСБ.

Схожі новини