Передплата 2024 «Добра кухня»

Більшість родичів загиблих воїнів переконані, що найбільш ефективним способом повернення Донбасу є мирне врегулювання, - опитування

  • 10.02.2018, 10:53
  • 920

65% опитаних родичів загиблих українських захисників, вважають найбільш ефективним рішенням проблеми поступове мирне врегулювання. Тільки 18% назвали можливим способом повернення Донбасу військову операцію.

"Дзеркало тижня. Україна" спільно з благодійним проектом "Небесна гвардія" виступили ініціаторами опитування понад 1000 членів сімей загиблих військовослужбовців, яке провів Київський міжнародний інститут соціології.

"З одного боку, кому, як не їм, закликати до помсти. З іншого, — хто, як не вони, знають, наскільки тяжкий "вантаж 200". Щоб зрозуміти цінність життя, слід близько познайомитися зі смертю, — пишуть Юлія Мостова, Сергій Рахманін і Анастасія Береза, засновник благодійного проекту "Небесна гвардія", у своїй статті для DT.UA. — Ставлення опитаних до війни є більш логічним і, водночас, менш категоричним, ніж можна було очікувати від людей з пораненими душами. Зіставлення відповідей на питання про майбутнє окупованих територій і способи повернення, дозволяє говорити про патріотизм, позбавлений малошанованої приставки ура-".

Схожі новини