Передплата 2024 «Добра кухня»

Шепелєву обиратимуть запобіжний захід в закритому режимі

  • 09.02.2018, 18:39
  • 931

Засідання суду з обрання колишньому народному депутату Олександру Шепелеву запобіжного заходу пройде в закритому режимі.

Таке рішення сьогодні ухвалив Печерський районний суд Києва. Про це повідомила кореспондент "112 Україна".

Відповідне клопотання подали прокурори, вони послалися на таємницю слідства.

В даний час засідання триває.

Нагадаємо, що сьогодні Печерський районний суд Києва почав обирати запобіжний захід для Шепелева. Екс-нардеп стверджує, що його викрали співробітники СБУ і побили. На обличчі у нього гематоми і синці. Крім того, він сказав журналістам, що у нього зламана щелепа. СБУ заперечує побиття екс-депутата Ради Шепелева.

Шепелева затримали 8 лютого біля Києва. У нього виявили низку документів, серед яких-посвідчення працівника так званого "міністерства державної безпеки Донецької народної республіки".

Щодо екс-нардепа Головною військовою прокуратурою здійснюється досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Крім того, його підозрюють в організації умисного вбивства і замах на умисне вбивство двох або більше осіб, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб; організації заволодіння транспортним засобом; організації розкрадання грошових коштів ПАТ "Родовід банк", їх легалізації та службовому підробленні.

Влітку 2013 року Шепелев був затриманий в Угорщині, після чого його екстрадували в Україну і заарештували. Екс-нардепу згодом вдалося втекти з лікарні, куди його перевели з СІЗО. Після повторного оголошення в розшук він був затриманий в Підмосков'ї і заарештований московським судом. Пізніше стало відомо, що він вийшов з російського СІЗО, а Росія відмовила Україні в його екстрадиції. У ГПУ сказали, що причиною відмови стало співробітництво Шепелєва з ФСБ.

Схожі новини