Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Затриманого екс-нардепа Шепелєва з синцями на обличчі доставили до зали суду

  • 09.02.2018, 15:55
  • 931

У Печерському райсуді Києва розпочав розгляд запобіжного заходу для затриманого екс-депутата Олександра Шепелєва.

У суді присутні його адвокат, прокурор, повідомляє Українська правда.

Сам Шепелєв на питання журналістів щодо його синців зазначив: "У мене зламана щелепа, мені важко говорити".

У нього синці під очима та на лобі.

Засідання суду мало розпочатись об 11:30, однак почалося лише після 14 години. За інформарцією видання, причиною затримки стала зустріч Шепелєва із його адвокатом перед засіданням.
Нагадаємо, колишнього народного депутата від Батьківщини Олександра Шепелева затримали за підозрою в скоєнні замаху на вбивство і низки інших злочинів.

У 2012 році щодо Шепелева було відкрито кримінальне провадження. Його звинувачують у скоєнні тяжких злочинів, серед яких - розкрадання коштів банку Родовід у розмірі 340 млн грн і організація низки замовних вбивств.

За даними слідства, загальна сума, яку він привласнив - майже 1,5 млрд грн.

Також Шепелева звинувачують у викраденні та вбивстві керівника наглядової ради Автокразбанку Сергія Кириченка, полковника міліції Романа Єрохіна, замаху на екс-віце-президента банку Родовід Сергія Дядечка.

У березні 2014 року його екстрадували до України з Угорщини. Однак вже у липні 2014 року Шепелев втік з-під варти, у зв’язку з чим його повторно оголосили у міжнародний розшук.

19 березня 2015 року російські правоохоронці затримали Шепелева на території Московської області. Невдовзі Одінцовський міський суд Московської області ухвалив постанову про екстрадицію Шепелева.

Головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо Шепелева за статтею "державна зрада".

Схожі новини